Slutrapport : Uppdrag 8

image

Idag är det sista dagen för det åttonde uppdraget. Uppdraget var en uppmaning att under två månader 5 dagar i veckan gå en en timme lång promenad i skogen – utan att lyssna på musik, tal eller radio – och efteråt rita en snabb skiss av det jag upplevt.

Jag har misslyckats med uppdraget. Sammanlagt har jag gått tre promenader samt gjort tre skisser.

Den första promenaden var med barnvagn, tillsammans med ett sovande barn. För att inte inledas i frestelse lämnar jag telefonen hemma. Under den timme promenaden varar finner jag mig tvingad att stoppa ett tiotal impulser att svara på mail, skicka frågor över sms, passa på att ringa samtal kopplade till arbete eller förtroendeuppdrag. Jag noterar detta bredvid skissen jag gör.

När jag börjar min andra promenad är det i början av en dag för arbete, jag hade SJU timmar för att hinna med ALLT – inklusive gå en lugn promenad i skogen. Jag är stressad. Jag har börjat dagen med att vara allmänt grälsjuk och har med nöd och näppe tvingat i mig frukost. När jag sätter ned foten mot asfalten för att ta mitt första steg gör det ont. Jag fortsätter framåt, mot det skogsparti som finns nära mitt kontor. Varje gång foten möter marken är det som ett hugg upp mot ryggen och in i magen. Jag har telefonen med mig. För att kontrollera tiden på promenaden. I skogen är underlaget mjukare, ändå blir jag mycket andfådd då smärtan gör att jag spänner mig. Efter 33 minuter stannar jag på en bergknalle framför en död, ganska ful tall. Jag andas och räknar grenar. Jag kan inte fortsätta gå. Det är skönt att sitta ned men inte särskilt bekvämt. Jag ritar grenar, ådror och barr och klockar mig själv på telefonen. Sedan går jag ned för berget. Det är inte längre smärta i varje steg. Jag har fortfarande ont men det står inte i vägen för allt annat.

Den tredje promenaden är i sol. Jag stannar ofta och tittar på trädens skuggor. När jag kommer tillbaka till kontorets solvarma trappa ritar jag ur minnet av björktrastar som lyfter från marken.

Istället för 40 promenader har jag gått 3. Jag har alltså misslyckats med att genomföra detta uppdrag inom utsatt tid. Mer viktigt än så, jag har vågat misslyckas samt erkänna att jag gjort det.

Lehna, tack för att du tog dig tid att tänka ut en utmaning till mig. Jag kommer ta den med mig och jag kommer att lösa den, inte just idag och kanske inte innan 5 november 2015. Men jag kommer att lösa den.

/AL

2 thoughts on “Slutrapport : Uppdrag 8

  1. Inspirerande rapport. Och ändå ganska vacker. Att notera det som inte gick enligt planen. Som gick på något annat sätt. Åt skogen till exempel.

    1. Jag har alltid varit rätt så bra på att komma ihåg mina misslyckanden. Den stora förändringen för mig är att jag nu försöker se på misslyckanden med andra glasögon. Mer som erfarenheter och lärdomar än skuldtyngda skor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>