Slutrapport : uppdrag 10

image

Det uppdrag Fransesca gav mig bestod av en enda mening: Om jobbet är ett maraton, men man själv en sprinter – hur hitta en bra strategi för långsiktig hållbarhet?

Jag associerade på en gång till stress och avsaknad av ramar. Jag funderade kring vilket ansvar vi tar gentemot varandra och hur vi formulerar våra förväntningar inför varandra. Nästan omedelbart efter att jag börjat tänka kring hur jag skulle lösa det här uppdraget noterade jag snabb andning och hög puls hos mig själv. Jag hade börjat springa. I mina tankar planerade jag för hur jag skulle intervjua ett antal personer kring deras arbetssituation, vara med dem i arbetet och föra noteringar kring hur de arbetade – eller inte arbetade – med långsiktig hållbarhet i sina egna och andras kroppar. Jag tänkte att det skulle ta lång tid och bli en avhandling. Min analys skulle utgöra en metod och ett verktyg för människor att använda praktiskt i sina arbetsliv.

I det här projektet har jag med min Robin, som är dramaturg. Till Robin lämnar jag mindre rapporter kring tankar och strukturer om hur jag planerar att lösa mina uppdrag. När vi pratade om det här uppdraget bad Robin mig backa och titta på uppdraget igen, bestämma tid och omfattning för svaret och formulera det i relation till frågan. Ett uppdrag som är en mening lång kräver kanske ett svar som bara är en mening lång. Jag gjordes uppmärksam på att det nu var jag som var sprintern.

Mest av allt har det här uppdraget följt med mig som en påminnelse om och uppmaning till att se över min egen arbetstakt. Vilken typ av lopp springer jag? Hur vilar jag? När springer jag stafett och när springer jag ensam? Jag springer i princip aldrig ensam och jag måste påminna mig om det. Jag ska vänta in och möta den som kommer med stafettpinnen och jag ska lugnt och kontrollerat lämna över stafettpinnen till nästa. Samtidigt måste jag lyssna till min egen kropp och vilken takt den har.

Mitt svar blir nu två meningar, men det går att välja bara en av dem.

1. ATT SÄTTA UPP ETT RAMVERK FÖR MITT ARBETE SOM JAG SJÄLV KONTROLLERAR OCH SOM GÖR ATT JAG FUNGERAR.

2. ATT BESÖKA EN KYRKOGÅRD REGELBUNDET.

Tack för att jag fått tänka!
AnnaLina

One thought on “Slutrapport : uppdrag 10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>