JAG ÄR AV ALLMÄNT INTRESSE!

INVITE ME TO MY OWN WORDS är ett scenkonstprojekt initierat av regissör och dramatiker AnnaLina Hertzberg. Projektet går ut på att jag sökt upp 12 personer och uppmanat dem att ge mig varsitt uppdrag. Dessa uppdrag ska jag lösa innan 5 november 2015. Läs mer om mina uppdrag här.

Under 2014/15 skrev jag en blogg vars syfte var att diskutera rädslor, strukturer och praktiska förutsättningar för producerande av scenkonst. Du kan läsa inläggen här. Skriv gärna kommentarer eller skicka mejl för att hålla samtalet vid liv.

Projektet är helt ideellt, utan ekonomiskt stöd.

AL på bänken

Till Dig.

Jag är en person som arbetar inom scenkonstområdet. Framförallt som regissör, men även som dramatiker och dramaturg. Jag arbetar med att utveckla andra i att skriva och tänka scenkonst, att våga mötas över gränser. Jag är konstnär.

Jag förhåller mig till arbetsmarknad, kulturpolitik, samhälleliga fenomen, konstnärliga mål och ekonomiska riktlinjer. Jag är inställd på att leverera. Jag investerar ständigt, genom att dela med av mig själv. Det tömmer mig. Jag vet inte längre vad jag är.

Jag förnimmer två rörelser. Den utifrån som rör sig in mot kroppen, som handlar om rädslan för att inte duga, inte vara bra nog, inte efterfrågad. Den inifrån som rör sig ut från kroppen, som vill reagera och protestera, avslöja retorik och mönster kring hur samtalet om scenkonst förs, som vill sparka sönder strukturer och ge plats åt något annat.

Jag tänker att det här projektet handlar om att utsätta mig för ett ifrågasättande av makten. Jag tänker att det medför sårbarhet och att sårbarhet anses vara något fult. Jag vill våga vara sårbar.

Jag vill våga göra motstånd. Jag vill tala om scenkonst. Jag vill samtala om vår gemensamma sårbarhet. Jag vill ge världen nya regler att förhålla sig till. Jag är inte unik. JAG ÄR AV ALLMÄNT INTRESSE!

Med varma hälsningar AnnaLina.

4 thoughts on “JAG ÄR AV ALLMÄNT INTRESSE!

  1. Otroligt viktiga saker du skriver om- jag känner igen mig och många andra tjejer i väldigt mycket, och en sån bra avslutning på inlägget! Klart att du är av allmänt intresse! Det är vi alla, inte minst vi stereotypiska ”duktiga flickor” som inte lärt sig ta någon plats för givet. KÖR PÅ!

    1. Tack! Jag kör på. Envist. Denna envishet som är en livräddare, i synnerhet de dagar det allmänna intresse kräver motivation.
      Tror du på mig så tror jag på dig! Så skickar vi hemliga signaler genom luften.

  2. Ja!
    Tack för att du tar initiativet. Vi är många som längtar efter att få delta i det samtalet. Det är viktigt. Det är modigt. Det inspirerar. Vi börjar här. Nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>